„Typisch Nederlands?“ – Een podcast

Koning, kaas, klompen – is dat echt typisch Nederland? We als neerlandistiekstudenten hebben natuurlijk allemaal een speciaal beeld van het land en de cultuur in Nederland en bestempelen niet alleen de koning, kaas en klompen als „typisch Nederlands“. Door de studie – en vooral echte Nederlandse docenten – leren we „insidertips“ kennen. Zo herinneren we ons ook aan colleges waarin we vaak zijn afgedwaald als onze docenten zeiden: „Dat is toch gewoon zó typisch Duits.“ en we over grote auto’s, brave wetten of strikte verjaardagsregels praatten. Op dit moment beseften we hoe enorme stereotypes voor ieder land bestaan en vooral dat we deze over ons eigen land gedeeltelijk helemaal niet bewust kennen.

Om deze reden is het toch even interessant om een klein experiment in de vorm van een soort podcast te doen. We willen namelijk weten wat voor onze medestudenten – dus Nederland liefhebbers – typisch Nederlands is. En we zijn helemaal benieuwd welke soort dingen we ook in onze studie terugvinden. Om het nog interessanter te maken hebben we ook Duitsers (hier genaamd „externe“) gevraagd om uit te leggen wat voor hun typisch Nederlands is. Dus personen die geen bijzonder verbinding hebben met Nederland. Hieronder kun je heel rustig luisteren naar de associaties die we hebben verzameld. Veel plezier en natuurlijk hartelijk bedankt aan iedereen die heeft meegedaan!

Wat is voor Neerlandistiekstudenten „Typisch NederlandS“?

Een verzameling van associaties die neerlandistiekstudenten met Nederland hebben.
Taal: Nederlands

Wat is voor Externe „Typisch Nederlands“?

Een verzameling van associaties die externe (meestal Duitsers) met Nederland hebben.
Taal: Duits

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert